10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalAmbasadorul SUA la București, Hans Klemm, în vizită de rămas bun la MAE

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, în vizită de rămas bun la MAE

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit, astăzi, în vizită de rămas-bun, pe ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat aprecierea deosebită a părții române și a sa personală pentru întreaga activitate a ambasadorului Klemm pe parcursul mandatului acestuia la București și pentru implicarea personală substanțială și foarte eficientă în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral.

„Întrevederile Președintelui României cu omologul american, în iunie 2017 și august 2019, au contribuit decisiv la extinderea și adâncirea Parteneriatului Strategic”, a spus Aurescu.

Ambasadorul Klemm a mulțumit ministrului Bogdan Aurescu pentru cooperarea excelentă și contribuția personală la consolidarea Parteneriatului Strategic și a evocat momente și realizări importante ale mandatului său, la care cei doi oficiali au conlucrat și contribuit.

Extinderea prezenţei militare americane în România

Evocând întâlnirea recentă avută cu secretarul de stat american Mike Pompeo, în marja ministerialei NATO de la Bruxelles, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat importanța extinderii prezenţei militare americane în România. Ministrul român a reiterat și consolidarea posturii NATO de apărare şi descurajare pe flancul estic, inclusiv în Marea Neagră. Oficialul român a evocat cele mai importante aspecte ale reuniunii ministeriale NATO de la Bruxelles. Acest lucru, având în vedere pregătirea reuniunii NATO a șefilor de state și guverne de la Londra, din 3-4 decembrie 2019.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat și argumentat interesul legitim al României de a accede în programul Visa Waiver. El și-a exprimat încrederea că trendul pozitiv, de reducere constantă a ratei de refuz a vizelor pe parcursul mandatului ambasadorului Klemm, va continua și în timpul succesorului acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS