19.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalLIVETEXT Ședință CEx: Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD

LIVETEXT Ședință CEx: Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD

UPDATE: Viorica Dăncilă a anunțat, marți noapte, în ședința Comitetului Executiv, că demisionează din funcția de președinte al PSD. Marcel Ciolacu a fost votat președintele interimar al PSD.

Viorica Dăncilă a afirmat că acest gest nu este unul de „slăbiciune”, ci unul de „demnitate”, făcut pentru partid. Șefia interimară a PSD a fost preluată de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Acesta l-a desemnat pe Paul Stănescu drept noul secretar general al partidului. Un congres PSD ar urma să fie organizat la începutul anului viitor.

Viorica Dăncilă, după CEx

Viorica Dăncilă, declarații la finalul ședinței CEx, în care și-a anunțat demisia de la șefia PSD

Gepostet von HotNews.ro am Dienstag, 26. November 2019
Răsturnare de situație la vârful PSD: Poziția de forță a lui Marcel Ciolacu, care părea că deține susținerea majorității liderilor pentru a prelua conducerea partidului, nu mai este la fel de sigură, după ce taberele par a se fi schimbat în rândul social-democraților, potrivit hotnews.

Niculae Bădălău, Eugen Teodorovici și Marcel Oprișan au început negocieri cu liderii de organizații iar Viorica Dăncilă nu mai vrea să demisioneze, așa cum îi promisese lui Ciolacu cu o seară în urmă. Liderii PSD se reunesc marți seara, de la ora 18.30, la sediul partidului din șoseaua Kiseleff, într-o ședință care se anunță foarte tensionată.

22.18 Mihai Fifor a demisionat din funcția de secretar general al partidului
În fața sediului PSD a apărut și protestatarul #rezist Marian Moroșanu (cunoscut drept „Ceaușescu”), care strigă la portavoce și pune muzică de înmormântare.

21:36 8 dintre cei 16 vicepreședinți au demisionat până în prezent
21:32 Paul Stănescu și Gabriel Mutu au demisionat din funcția de vicepreședinte21:25 A demisionat și Carmen Dan din funcția de vicepreședinte PSD
21:01 Lia Olguța Vasilescu a cerut demisia întregii conduceri și a afirmat, potrivit unor surse: „Toți știam că nu are nicio șansă, toți am greșit”.

20:52 Noi informații despre disputa lui Firea cu aripa Ciolacu: Marian Oprișan și președintele Camerei Deputaților i-au reproșat că a pierdut Bucureștiul desi are toți primarii de sector
20:46 Vicepreședinții PSD iau cuvântul pe rând. Au mai demisionat din funcție Dragoș Benea și Dan Nica

20:44  Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda au demisionat din funcțiile de vicepreședinte și au cerut demisia lui Dăncilă. Olguța Vasilescu a fost șefa de campanie a Vioricăi Dăncilă

20:29 Gabriela Firea a ieșit din sala de ședință, după ce a avut o dispută cu Marian Oprișan

19:47 Demisiile din funcțiile de vicepreședinți anunțate de Oprișan, Zetea și Roxana Mînzatu urmăresc forțarea unei demisii în bloc a conducerii PSD și vin în sprijinul lui Marcel Ciolacu / Liderilor PSD din CE-x li s-au luat telefoanele

19:28 Gabriel Zetea și Marian Oprișan au anunțat că își depun demisiile / Codrin Ștefănescu a fost invitat să părăsească CEx-ul PSD, unde au rămas doar membri cu drept de vot / Deocamdată Viorica Dăncilă nu a făcut niciun anunț

19:26 Radu Moldovan a cerut demisia întregii conduceri a PSD

18:45 Carmen Dan, întrebată dacă demisionează din funcția de vicepreședinte PSD: Da, demisionez!

18:33 Viorica Dăncilă a intrat în sediul PSD fără a face declarații

18:18 Gabriela Firea se pronunță pentru organizarea unui Congres „cât mai repede”

„Normal este să respectăm statutul” și să organizăm un „congres foarte rapid, cât se poate de rapid”.

18:15 Marcel Ciolacu nu a preferat să facă foarte multe declarații, rezumându-se la a afirma că „demisia e un act unilateral”. „Nu pot cere demisia cuiva”, a mai spus el.

18:05 Eugen Teodorovici a declarat că nu își dă demisia din conducerea PSD și eșecul de la prezidențiale trebuie asumat de „toți cei implicați în acest proces electoral”. În timp ce vorbea, din spatele său a venit și Marcel Ciolacu. „Vă vine liderul maxim”, a comentat ironic Teodorovici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS