26 C
Craiova
duminică, 5 iulie, 2020
Știri de ultima oră Politica National Azi noapte a început votul în diaspora

Azi noapte a început votul în diaspora

Românii din diaspora au la dispoziție trei zile, începând de vineri, să voteze în turul doi al alegerilor prezidențiale. Un număr de 165 de români au votat deja în primele şase ore de la deschiderea secţiilor de votare din străinătate pentru cel de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, conform datelor Biroului Electoral Central.
Numărul total al celor care au votat pentru turul al doilea este de 17.668 de alegători, fiind format din cei 17.503 care au votat deja prin corespondenţă şi cei 165 care au votat în secţiile de vot.

Votul în străinătate pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a început, vineri, la ora 1.00, în Noua Zeelandă şi Australia şi se va încheia luni, la ora 7.00.

Cei din diaspora au trei zile la dispoziție pentru a alege viitorul președinte.
Pentru românii din diaspora au fost pregătite cu peste 100.000 de buletine de vot în plus faţă de primul tur al alegerilor prezidenţiale. Ministerul de Externe susţine că au fost mai multe solicitări.

17.503 persoane au votat prin corespondență pentru turul doi, comparativ cu 25.189 în primul tur. Românii au avut posibilitatea să trimită votul pentru turul al doilea odată cu cel din primul tur, cu riscul ca opțiunea lor de președinte să nu se afle pe listele din al doilea tur. Cei care au așteptat rezultatele primului tur ca să-și exprime votul au fost nevoiți să trimită plicurile astfel încât acestea să ajungă la destinație până în data de 21 noiembrie, ora 24:00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Coronavirus: 391 de infectaţi noi şi 19 morţi dintre...

Alte 391 de cazuri noi de coronavirus în România au fost anunțate astăzi de către Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul total al...

Gabriela Ruse s-a impus la Winners Open. Victorie în...

Elena Gabriela Ruse a câştigat, duminică, turneul demonstrativ de tenis Winners Open de la Cluj-Napoca, după ce a învins-o în finală pe...

Alex Băluță s-a despărţit de Liberec şi a revenit...

Alex Băluţă a renunţat la tricoul albastru al lui Liberec

Gorj: Încă 3 medii de 10 la Bacalaureat

Încă trei medii de 10 au fost obținute în județul Gorj, în urma soluționării contestațiilor depuse de candidați.

Serie A | Lazio s-a depărtat de titlul de...

Lazio Roma a fost învinsă categoric de AC Milan, scor 3-0, sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 30-a din Serie A....

S-a redeschis Sagrada Familia

Catedrala Sagrada Famili a fost redeschisă, într-o primă fază pentru cadrele medicale care au fost în prima linie a luptei cu coronavirusul,...