21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalPrima decizie în cazul Caracal a noului ministru de Interne

Prima decizie în cazul Caracal a noului ministru de Interne

Marcel Vela, noul ministru de Interne, a declarat, marţi, că va semna imediat documentele privind sancţionarea poliţiştilor vinovaţi în desfăşurarea acţiunii de la Caracal.

“Voi semna imediat documentele cu privire la aceşti poliţişti (cei 15 ofiţeri cercetaţi în cazul Caracal, n.r.). Este firesc să semnez, să nu vă gândiţi cumva că n-aş semna sancţiunile celor vinovaţi de la Caracal”, a declarat Marcel Vela, după ceremonia de învestire de la sediul MAI, conform Agerpres.

El a adăugat că toate deciziile vor fi luate în baza unei analize relizate împreună cu profesioniştii din minister.

“Legat de tot ceea ce aţi spus dumneavoastră, cu concedii medicale şi cu tertipuri, ca să vă citez, evident că nu sunt de acord cu ele şi toate posibilele tertipuri vor fi verificate şi măsurile vor fi aşa cum propun comisiile de disciplină, astfel încât să aveţi cunoştinţă că fiecare poliţist vinovat a primit pedeapsa cuvenită”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

Marcel Vela a mai spus că are ca obiective, în mandatul său, siguranţa cetăţeanului, profesionalizarea tuturor cadrelor în relaţia cu cetăţeanul, “războiul total” împotriva infractorilor şi o maximă eficientizare la intervenţiile în situaţiile de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS