9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalIohannis: "Securitatea naţională nu este negociabilă şi nu are culoare politică"

Iohannis: „Securitatea naţională nu este negociabilă şi nu are culoare politică”

-

Preşedintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au participat astăzi la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Apărării de către fostul șef al Statului Major Nicolae Ciucă.

Potrivit președintelui Klaus Iohannis, un mandat de succes al noului ministru va fi un succes „nu pentru partid, nu pentru Armată, ci pentru România”.

„Ministerul Apărării Naționale și dumneavoastră toți aveți o sarcină specială, o sarcină foarte grea, pe care împreună trebuie să o îndeplinim cu excelență: securitatea națională trebuie garantată cu orice preț și repet, cu orice preț. Știți foarte bine, noi, toți împreună, trebuie să garantăm românilor securitatea națională. Securitatea națională nu este negociabilă. Securitatea națională nu are culoare politică. În acest sens, am abordat tematica încă de la începutul mandatului meu, când, spre surprinderea multor politicieni, i-am invitat să încheiem un pact național pentru securitatea națională, pact național care prevedea și prevede în continuare alocarea a 2% din PIB pentru apărarea României. Și s-a realizat acest lucru”, a declarat preşedintele Iohannis.


Noul ministru al Apărării a spus că îşi propune ca Armata Română să îşi „consolideze statutul de încredere” la nivleul NATO, al UE şi în parteneriatele strategice pe care România le are.
„Ne bazăm pe statutul nostru de ţară membră NATO, ţară membră a UE şi pe parteneriatul strategic cu SUA. Aş adăuga încă un pilon, şi anume: ne bazăm pe noi înşine. Creştem şi ne formăm împreună şi am convingerea că tot împreună vom duce la capăt misiunea pe care ne-am asumat-o”, a spus Nicolae Ciucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS