23.4 C
Craiova
vineri, 1 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăPoliticaNationalPonta nu susține guvernul PNL Orban

Ponta nu susține guvernul PNL Orban

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a anunţat la finalul negocierilor cu Ludovic Orban, că partidul său nu va vota guvernul liberal.

„Nu vom vota pentru învestirea Guvernului Orban, nu cred că este vreo surpriză. Nu vom vota, pentru că suntem un partid nou, în creștere. Suntem un partid care în acest moment apără interesele oamenilor, ale celor de centru-stânga”, a spus Ponta.

Orban critică poziţia liderului Pro România

Orban a criticat poziția lui Ponta, dar a precizat că se aștepta la așa ceva. Situația se complică pentru liberali, iar Orban a anunțat că negociază inclusiv cu parlamentari PSD pentru votarea guvernului. Indiferent de aceste negocieri, PNL speră să depună joi lista miniștrilor și programul de guvernare la Parlament, astfel ca săptămâna viitoare să aibă loc votul de învestire.

”Mă așteptam la această poziție. Asta nu înseamnă că șansele de a reuși învestitura nu rămân în picioare. Continuăm negocierile individuale cu parlamentari independenți, cu parlamentari care se află în diferite situații. Purtăm negocieri cu parlamentari PSD, dar nu negociem instituțional cu PSD. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte simple. Cine nu votează Guvernul PNL este de fapt cu PSD și cu Dăncilă și se face coresponsabil la păstrarea ilegitimă la putere a acestei rămășițe de guven care face numai prostii, pe de altă parte cine nu votează devine responsabil pentru inexistența unui guvern care să ia măsuri extrem de importante pentru România.”, a spus liderul PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS