11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalLovitură pentru Dan Barna. DNA a deschis un dosar penal

Lovitură pentru Dan Barna. DNA a deschis un dosar penal

DNA a deschis dosar penal în cazul Dan Barna, după dezvăluirile celor de la Rise Project. În primă fază, ancheta e deschisă în rem. E anchetată o posibilă fraudare a fondurilor europene. Și DNA Alba a investigat o parte din caz, dar a clasat investigația.

Rise Project a publicat recent o amplă investigație intitulată „Adevărul despre Dan Barna”. Jurnaliștii scriu că șeful USR, partidul care a inițiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE. Mai mult, Rise Project susține că de pe urma proiectelor cu fonduri europene, doar Barna ar fi ieșit pe profit, în timp ce oameni aflați în cumpănă au beneficiat doar pe hârtie.

Liderul USR spunea recent că nu vrea să fie verificat de Dăncilă. ”Suntem în campanie electorală pentru prezidențiale. E clar că discutăm în această cheie și nu vreau, repet nu vreau să fiu verificat de doamna Dăncilă. Sunt foarte deschis, dar vreau ca verificarea să fie făcută de o intituție care nu este subordonată politic unui contracandidat direct”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS