6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalDăncilă îl acuză pe Iohannis că "a aruncat țara în haos"

Dăncilă îl acuză pe Iohannis că „a aruncat țara în haos”

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat vineri pe președintele Klaus Iohannis de blocajul generat prin adoptarea moțiunii de cenzură.

„Este datoria noastră să limităm efectele devastatoare ale haosului în care Klaus Iohannis a aruncat țara lăsând-o fără viziune și fără un program de guvernare. PSD își va continua proiectul de țară și va lupta în fiecare clipă pentru ca această alianță a austerității să nu ajungă să facă României răul de care este în stare”, au fost cuvintele cu care și-a început Viorica Dăncilă ședința de guvern.

Viorica Dăncilă le-a cerut partidelor de Opoziție și lui Klaus Iohannis să își asume că vor majora salariile și pensiile conform legislației adoptate de PSD.

„Îmi doresc ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede și acest blocaj generat de președintele Iohannis de prea mult timp. Îi solicit președintelui să desemneze cât mai rapid un premier care să se prezinte în fața Parlamentului cu un cabinet și un program de guvernare”, a mai spus Dăncilă.

Premierul a făcut un bilanț „glorios” al propriei guvernări, amintind de investițiile în sănătate, educație, agricultură.

Dăncilă s-a lăudat cu „cea mai eficientă guvernare din ultimii 30 de ani” și le-a cerut miniștrilor să prezinte public rezultatele actului de guvernare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS