17.8 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Politica National Orban: „Dacă vom fi chemați să formăm Guvernul, persoana desemnată să fie premier sunt eu”

Orban: „Dacă vom fi chemați să formăm Guvernul, persoana desemnată să fie premier sunt eu”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, după anunțul potrivit căruia Guvernul Dăncilă a căzut, că a convocat pentru vineri, la ora 09.00, Biroul Politic Național. „Vom stabili strategia, echipa care va reprezenta partidul și mandatul cu care liberalii vom merge la consultări cu președintele României, pentru formarea unui nou Guvern”.
Orban a declarat că persoana desemnată pentru funcția de premier din partea PNL va fi chiar el, în cazul în care membrii vor fi chemați la formarea noului guvern.

Declaraţia lui Orban

Ludovic Orban a spus că orice declarație legată de ceea ce se va întâmpla de acum înainte, se va face după reuniunea BPN.

„Mâine, la ora 9.00, am convocat Biroul Politic Național (BNP)pentru a stabili strategia, pentru a stabili echipa care va reprezenta partidul, în cadrul consultărilor la Cotroceni și de asemenea mandatul cu care ne vom duce la președintele României. Salut tăria tuturor parlamentarilor care au votat moțiunea de cenzură.

Chiar dacă românii și-au dorit în proporţie de 90% să cadă acest guvern, țin să le transmit respectul meu parlamentarilor, indiferent de culoarea lor politică și pentru faptul că am reușit în sfârșit PSD să facă rău României. (…) Faza 1, primul pas s-a încheiat. Sunt convins că fiecare formațiune politică va decide în forurile statutare care va fi mandatul la consultărilor cu președintele României. Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implcarea în succesul acestei moțiuni. Le mulțumesc liberalilor care au fost prezenți toți. Le mulțumesc tuturor partenerilor politici care au fost alături de noi în acest demers și care au stat până la final. (…) I-am mulțumit președintelui a cărui sprijin a contat enorm, dacă nu a fost chiar decisiv”, a declarat Ludovic Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Restricții de circulație pe DN7

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a anunţat că astăzi sunt impuse mai multe restricţii de circulaţie pe DN 7, pentru efectuarea de...

Doi spanioli s-au răsturnat cu mașina la Cerna Sat

Doi tineri din Spania au ajuns joi, la spital, după ce s-au răsturnat cu mașina în albia pârâului Cărbune, între Cerna Sat,...

Eclipsă de lună prin penumbră. Când va fi vizibilă...

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din acest an se va produse vineri seară și va fi vizibilă și din România....
00:03:48

Twitter a eliminat un videoclip în care Trump își...

Twitter a decis să elimine mesajul video de campanie în care președintele Donald Trump aducea un tribut lui George Floyd, invocând plângeri...

Premieră în învățământul românesc: curs de diplomație digitală pentru...

Complexul Educațional Laude-Reut, una dintre cele mai vechi și mai prestigioase instituții de învățământ privat din țară, a găzduit pe 4 iunie...

ONU: Viitorul vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun...

Un viitor vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun public global” accesibil tuturor, a declarat joi secretarul general al ONU, António Guterres.