20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalNumărul trei din Hamas a fost ucis după o operaţiune israeliană

Numărul trei din Hamas a fost ucis după o operaţiune israeliană

Numărul trei din Hamas, Marwan Issa, a murit într-un atac aerian israelian, a declarat oficialul Casei Albe, Jake Sullivan, potrivit BBC.

În calitate de comandant militar adjunct, Issa ar fi cel mai înalt lider al Hamas care a murit de la începutul războiului la 7 octombrie. Gruparea palestiniană, care controlează Gaza, nu a comentat oficial informațiile despre moartea sa.

Luni, președintele american Joe Biden a susținut un apel cu mize mari cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, despre direcția războiului. Surse media israeliene au raportat că Issa a fost ucis într-un atac aerian israelian care a vizat un complex de tunel de sub tabăra de refugiați Nuseirat din centrul Gazei în urmă cu o săptămână.

Alți lideri hamas sunt ascunși în tuneluri

Comandantul adjunct al aripii militare a Hamas, Brigăzile Izzedine al-Qassam, a fost considerat unul dintre cei mai căutați bărbați ai Israelului. Uniunea Europeană, care l-a plasat pe liderul Hamas pe lista sa neagră de terorism, l-a legat direct de atacul din 7 octombrie condus de grupul care a ucis aproximativ 1.200 de oameni și a declanșat războiul.

El a fost închis de Israel timp de cinci ani în timpul Primei Intifade palestiniene și reținut de Autoritatea Palestiniană în 1997 până la începutul celei de-a doua Intifade în 2000. Armata israeliană a ucis un număr de înalți lideri ai Hamas din 7 octombrie. Liderul politic al Hamas Saleh al-Arouri a murit într-o explozie în suburbia de sud a Beirutului, Dahiyeh. Israelul este considerat responsabil pentru acest atac. Sullivan, consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, a spus că se crede că alți lideri Hamas se află ascunși, „probabil în adâncul rețelei de tuneluri Hamas” din Gaza.

El a promis că SUA va ajuta Israelul în căutarea continuă a liderilor Hamas, adăugând: „Va veni și dreptatea pentru ei”.

Citește și: Inventatorul primului aparat de karaoke, Shigeichi Negishi, a murit la 100 de ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS