17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Confruntare în Marea Chinei de Sud. O navă filipineză depășită numeric de forța Chinei

(VIDEO) Confruntare în Marea Chinei de Sud. O navă filipineză depășită numeric de forța Chinei

-

În zorii zilei de marți, o mare flotă de nave chineze a apărut în apropierea unor nave ale Gărzii de Coastă filipineze în Marea Chinei de Sud.

Depășite semnificativ de numărul de nave chineze. Cele patru nave din convoiul filipinez aflate într-o misiune de reaprovizionare a trupelor au fost rapid înconjurate și separate. Geamul navei filipineze ar fi spulberat de tunul cu apă și patru marinari de la bord ar fi răniți, potrivit CNN.

Hotărârea Chinei de a-și afirma suveranitatea disputată asupra Mări Chinei de Sud a declanșat ciocniri tot mai mari cu vecinii, în special cu Filipine. Statul Filipine este un aliat de apărare reciprocă al Statelor Unite.

Ce s-a întâmplat, marți, la bordul navei Gărzii de Coastă filipineze a fost una dintre cele mai grave confruntări de până acum. O ilustrare vie a modului în care această luptă între David și Goliat într-una dintre cele mai aglomerate căi navigabile din lume ar putea evolua în următorul conflict global.

Navele filipineze, atacate de cele chineze

Nava filipineză a încercat să găsească o trecere sigură prin nenumăratele nave de la Paza de Coastă a Chinei, precum și prin nave de pescuit care fac parte din „miliția maritimă” umbră a Chinei, care le bloca calea.

Filipine au acuzat navele Pazei de Coastă din China că s-au ciocnit cu două dintre navele lor, provocând pagube la exteriorul acestora. Una dintre ambarcațiunile mai mici filipineze a fost lovită și de tunurile de apă de la două nave chinezești, zdrobind parbrizul și lăsând echipajul la bord cu răni.

China a replicat că navele sale de pază de coastă „au luat măsuri de control” împotriva navelor filipineze despre care a afirmat că „au pătruns ilegal” în teritoriul său suveran. Acesta a spus că nava filipineză avariată a ignorat avertismentele repetate și a „venit în mod deliberat” într-o navă a Gărzii de Coastă a Chinei, într-un mod „neprofesional și periculos”.

Citește și: A ajuns la Urgenţe, apoi la Psihiatrie, după ce a luat două pastile de potenţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Focul le-a mistuit casa, dar oamenii cu suflet le...

Lovită de necaz, o familie din Mehedinți, rămasă fără...

ȘTIRI GdS