16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Atacurile aeriene israeliene au ucis peste 100 de persoane în Rafah

(VIDEO) Atacurile aeriene israeliene au ucis peste 100 de persoane în Rafah

Zeci de oameni, inclusiv copii, au fost uciși în timp ce atacurile aeriene israeliene „extrem de intense” au lovit luni în mai multe locații în Rafah.

Hamas a condamnat luni ceea ce a numit un „masacrul oribil” al Israelului împotriva civililor din Rafah. Armata israeliană a confirmat că a efectuat atacuri aeriene în apropierea orașului. Peste 100 de persoane au fost ucise în loviturile de peste noapte ale forțelor israeliene în orașul din sud, potrivit Societății Semilunii Roșii din Palestina (PRCS).
CNN nu poate verifica în mod independent numărul victimelor la sol.

Există temeri că numărul morților ar putea crește și mai mult, deoarece e posibil ca oameni să mai fie prinși sub dărâmături. Există încă o prezență puternică de avioane de război pe cerul deasupra Rafah.

Directorul Spitalului Abu Yousef Al-Najjar a spus că unitățile medicale din Rafah „nu pot face față numărului mare de răniți din cauza bombardamentelor ocupației israeliene”.

Imaginile obținute de CNN au arătat o scenă haotică în interiorul spitalului Al Kuweiti al lui Rafah, cu medicii care încearcă să resusciteze un copil. În altă imagine medicii tratează un bărbat rănit pe podeaua spitalului. Într-un alt videoclip, o femeie era de neconsolat în timp ce ținea corpul unui copil învelit într-o pânză albă.

Cel puțin două moschei și aproximativ o duzină de case au fost vizate în greve, a declarat luni municipalitatea Rafah.

Armata israeliană a confirmat că a efectuat o „serie de lovituri” asupra a ceea ce a spus că sunt ținte în zona Shaboura din Rafah și că doi ostatici israelieni au fost salvați într-o „operație specială”.

Citește și: (VIDEO) Dolj: Reținut pentru că a încălcat ordinul de protecţie. Cercetat pentru că și-a amenințat soția

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Începe Sărbătoarea liliacului la Ponoarele, în Mehedinți

Sărbătoarea Liliacului, ediția 2024 are loc la Ponoarele, județul...

ȘTIRI GdS