9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalCoreea de Nord declară "urgenţă naţională majoră"

Coreea de Nord declară „urgenţă naţională majoră”


Coreea de Nord a ordonat un blocaj național strict după ce au fost confirmate primele infecții oficiale cu COVID-19, potrivit BBC.
Presa de stat a raportat un focar de Omicron în capitala Phenian, dar nu a precizat numărul de cazuri.

Dar observatorii cred că virusul este prezent de mult în țară și spun că populația de 25 de milioane a națiunii este vulnerabilă. Coreea de Nord a refuzat să administreze un program de vaccin împotriva COVID-19, respingând chiar și ofertele comunității internaționale de a furniza milioane de vaccinuri AstraZeneca și Sinovac produse în China anul trecut.

Au existat și îngrijorări cu privire la sistemul sărăcit de sănătate al Coreei de Nord.

Principala modalitate a Coreei de Nord de a combate COVID a fost închiderea granițelor și a fost una dintre primele țări care a făcut acest lucru, în ianuarie 2020.

Dar acest lucru a împiedicat, de asemenea, pătrunderea proviziilor esențiale în țară, ceea ce a dus la penurie de alimente și la o economie săracă.

Un focar de Covid-19 s-ar putea dovedi îngrozitor pentru Coreea de Nord, potrivit sursei citate. Este puțin probabil ca infrastructura precară a sistemului de sănătate național să poată face față unui număr mare de pacienți cu o boală foarte infecțioasă.

Kim a spus că țara va depăși „focarul nea

Joi, liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat măsuri de izolare în toate orașele și a direcționat distribuirea de materiale medicale pe care partidul le-ar fi stocat în caz de urgență COVID, potrivit KCNA.

Kim a prezidat o reuniune a biroului politic al ţării, care a convenit să pună în aplicare măsuri de urgenţă „maximă” împotriva epidemiei, deşi nu este clar ce implică acestea.

Potrivit KCNA, biroul politic a criticat echipa care avea ca sarcină implementarea măsurilor de protecție la COVID, pentru „nepăsare, iresponsabilitate și incompetență”, spunând că „nu a răspuns rapid” la creșterea cazurilor de Covid-19 în întreaga lume, inclusiv în regiunile învecinate.

Kim a spus că țara va depăși „focarul neașteptat de COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS