11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalSUA: Măștile nu vor mai fi obligatorii în mijloacele de transport

SUA: Măștile nu vor mai fi obligatorii în mijloacele de transport

În Statele Unite, măștile nu vor mai fi obligatorii în avioane și în transportul public. Un judecător din Florida a anulat măsura impusă de administrația Joe Biden. Instanța consideră că autoritățile federale și-au depășit atribuțiile când au decis asta, potrivit Reuters.

Măsura care prevede obligația de a purta masca în transportul public a fost prelungită de autoritățile sanitare din Statele Unite săptămâna trecută până pe 3 mai din cauza numărului de cazuri COVID în creștere.

Doar că acum un judecător din Florida a decis că obligația nu poate fi impusă. Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, principala agenţie federală de sănătate, şi-a depăşit prerogativele prin impunerea acestei măsuri, a considerat judecătorul.

„Este dezamăgitoare decizia instaței”, a fost reacția Casei Albe prin vocea purtătoarei de cuvânt Jen Psaki. Autoritățile sanitare continuă să recomande purtarea măștii, a mai adăugat aceasta.

Practic masca nu va mai fi obligatorie în SUA în aeroporturi, avioane, trenuri, taxi-uri și mijloace de transport în comun.

BBC notează că restricțiile impuse de administrația Biden în pandemie au avut doar parțial succes în instanțe. Curtea Supremă a blocat la începutul anului măsura care obliga companiile mari să-și vaccineze anti-COVID angajații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS