36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVladimir Putin asistă la un exercițiu al forțelor nucleare ruse

Vladimir Putin asistă la un exercițiu al forțelor nucleare ruse

Vladimir Putin asistă astăzi la exerciții ale forțelor nucleare ruse. Sunt testate rachete balistice și de croazieră. Exercițiile sunt menite să simuleze un atac nuclear, scrie realitatea.net. 

La exerciții participă forțele aeriene, forțele navale nordice și flota din Marea Neagră. Manevrele au fost anunțate de Ministerul Apărării de la Moscova, care susține că este vorba despre un exercițiu planificat anterior.

Totuși, situația este îngrijorătoare din cauza tensiunilor tot mai mari dintre Rusia și Occident. Rusia neagă în continuare că ar intenționa să invadeze Ucraina.

Exerciții militare comune ruso-belaruse

Între timp, în Belarus au loc exerciții militare comune ruso-belaruse. Președintele Aleksandr Lukașenko a declarat recent că țara sa ar putea găzdui arme nucleare în cazul în care NATO ar lua decizii care să amenințe securitatea Belarusului.

Chiar dacă Rusia a anunțat zilele trecute că va retrage soldați de la granița cu Ucraina, experții militari avertizează că pericolul nu a trecut încă. Oficialii americani susțin că un atac ar putea să aibă loc pe data de 20 februarie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS