29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalFBI a declasificat un document legat de atacurile din 11 septembrie

FBI a declasificat un document legat de atacurile din 11 septembrie

Biroul Federal de Investigaţii al SUA a declasificat, sâmbătă noapte, în urma presiunilor făcute de rudele victimelor, un document care face parte din ancheta sa privind posibila implicare a guvernului saudit în atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

Rudele victimelor i-au cerut, în august, lui Biden să nu participe la evenimentele comemorative de sâmbătă, când s-au împlinit 20 de ani de la atentate, dacă nu va declasifica documente despre care susţin că vor arăta sprijinul autorităţilor saudite pentru atacuri.

Documentul de 16 pagini, parţial editat, făcut public de FBI arată contacte între atacatorii care au deturnat avioanele şi complici saudiţi, dar nu şi dovezi privind o eventuală implicare a guvernului de la Riad în atacuri, care au făcut aproape 3.000 de morţi.

Arabia Saudită a susţinut întotdeauna că nu a avut nicio implicare în atacuri.

Documentul, care datează din 2016, descrie contactele pe care teroriştii le-au avut cu persoane saudite din Statele Unite, dar nu oferă dovezi clare ale unei posibile implicări a guvernului din Arabia Saudită în planul atentatului asupra ţării, relatează agerpres.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS