16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalCoreea de Nord denunţă diplomaţia "ostilă" a lui Joe Biden

Coreea de Nord denunţă diplomaţia „ostilă” a lui Joe Biden

Coreea de Nord l-a acuzat pe preşedintele american Joe Biden că duce o politică ostilă şi a denunţat o diplomaţie americană „greşită”, ameninţând că ripostează.

Aceste declaraţii vin după ce Biden a afirmat, miercuri, în Congres că va folosi „diplomaţia ca o descurajare severă” pentru a limita ambiţiile nucleare a Phenianului, notează Hotnews.

Vineri, Casa Albă a explicat că preşedintele american este favorabil unei apropieri diplomatice „realiste”.
Negocierile dintre Statele Unite şi Nord s-au oprit după eşecul celui de-al doilea summit dintre Donald Trump şi Kim Jong Un la Hanoi, în 2019. De la învestirea sa, acum 100 de zile, Biden a rămas relativ discret în această privinţă.

Ministerul nord-coreean al Afacerilor Externe a afirmat într-un comunicat difuzat duminică de agenţia KCNA că Joe Biden a comis o „mare gafă” prin poziţia sa „învechită” faţă de ţară.
„Declaraţia sa reflectă clar intenţia de a urma o politică ostilă faţă de Republica Populară Democrată Coreeană aşa cum fac Statele Unite de mai mult de o jumătate de secol”, a declarat Kwon Jung Gun, un responsabil al ministerului nord-coreean al Afacerilor Externe.

„Aşa-numita „diplomaţie” americană este un afiș înșelător destinat să acopere actele lor ostile, şi descurajarea anunţată este pur şi simplu un mijloc de a face ameninţări nucleare către RPDC”, a adăugat Kwon Jung Gun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS