1 C
Craiova
duminică, 7 martie, 2021
Știri de ultima oră Politica International Autoritățile ruse acuză Ambasada SUA de ”încurajarea acţiunilor violente, declarate ipocrit ca un protest paşnic”

Autoritățile ruse acuză Ambasada SUA de ”încurajarea acţiunilor violente, declarate ipocrit ca un protest paşnic”

-

 

Proteste ale opoziţiei au avut loc în zeci de oraşe din Rusia, inclusiv în Moscova, Vladivostok, Habarovsk, Novosibirsk şi Cita. Printre persoanele reținute se numără și soția lui Alexei Navalnîi. Yulia a fost însă eliberată după scurt timp de la reținere, potrivit presei locale.

Zeci de mii de protestatari au cerut eliberarea lui Alexei Navalnîi, dar și a deținuților politici.

Peste 2.500 de persoane au fost arestate sâmbătă, în Rusia, potrivit datelor estimate de OVD-Info(openDemocracy).

Uniunea Europeană a reacționat la evenimentele din Rusia. Șeful diplomației, Josep Borrell a denunțat arestările masive, dar și folosirea disproporționată a forței în cursul protestelor de ieri.

Autoritățile rusește consideră că Ambasada SUA a încurajat protestatarii, prin acțiunile sale din rețelele sociale.

”Nu este pentru prima dată când Ambasada SUA la Moscova nesocoteste regulile şi cutumele diplomatice, postând în mod activ mesaje pe social media în sprijinul protestelor necoordonate din oraşele ruseşti.

În esenţă, vorbim despre încurajarea acţiunilor violente, declarate ipocrit ca un protest paşnic, în care organizatorii implică cinic chiar şi minori.

Guvernul SUA trebuie să-şi abordeze propriile probleme, inclusiv depăşirea diviziunilor profunde din societatea americană create de nedreptatea socială, inegalitatea şi persecuţia disidenţei. Încercările diplomaţiei americane, ignorând orice decenţă, de fapt, de a incita elemente radicale sunt sortite eşecului şi vor avea consecinţe negative pentru relaţiile bilaterale”, transmite Ministerul de externe rus într-un comunicat citat de agențiile internaționale de știri și preluat de Mediafax.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat că nu va tolera mitingurile neautorizate.

Pe rețelele sociale au apărut imagini în care se văd mii se persoane pe străzile din mai multe orașe, dar și ciocniri violente între autorități și participanții la proteste. De altefel, #Russia a devenit unul dintre cele mai populare hashtaguri pe Twitter în ultimele ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bărbatul care ar fi amenințat un polițist cu moartea,...

Bărbatul care ar fi amenințat un polițist cu moartea este de negăsit.

ȘTIRI GdS

Andrei Ivan: „Am fost puțin obosiți după meciul din...

Atacantul Universității Craiova, Andrei Ivan, s-a bucurat pentru victoria „scurtă“ cu FC Botoșani, la care a contribuit cu un assist. El explicat că în...

Bărbatul care ar fi amenințat un polițist cu moartea,...

Bărbatul care ar fi amenințat un polițist cu moartea este de negăsit.

Alexandru Mateiu, de 7 ani la Știința! „Sper să...

Alexandru Mateiu a sărbătorit astăzi 7 ani de când îmbracă tricoul alb-albastru. El nu a marcat în meciul cu FC Botoșani, dar a fost...

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității Craiova în meciul susținut astăzi, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. La...

Ouzounidis l-a „citit“ pe Croitoru. Vezi care a fost...

Universitatea Craiova și-a adjudecat victoria în fața formației FC Botoșani cu 1-0, sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în etapa a 26-a din Liga 1....

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane...

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane în 24 de ore.