8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalTrump l-a grațiat pe fostul consilier Bannon

Trump l-a grațiat pe fostul consilier Bannon

În ultima zi de mandat prezidențial, republicanul Donald Trump a grațiat zeci de persoane, între care și fostul său consilier Steve Bannon, relatează BBC.

Teoretician al dreptei naţionaliste americane, fost strateg-șef și sfătuitor de rang înalt la Casa Albă până în august 2017, Steve Bannon a pledat nevinovat la acuzaţiile de fraudă care îl vizează.

Consilierul l-a ajutat pe Donald Trump să obţină victoria în alegerile care l-au adus la putere în urmă cu 4 ani.

Steve Bannon a fost acuzat de fraudă în urma unei campanii de strângere de fonduri. El neagă orice acuzație
În total, 73 de persoane au primit grațiere și alte 70 au primit pedeapsa comutată, se arată într-o declarație a Casei Albe. Bannon, care a fost un consilier cheie al președintelui Trump în timpul campaniei sale din 2016, a fost acuzat în august anul trecut de fraudă în urma unei campanii de strângere de fonduri pentru construirea unui zid la granița SUA-Mexic. 
Procurorii au declarat că domnul Bannon și alți trei au înșelat sute de mii de donatori în legătură cu campania „Construim zidul”, care a strâns 25 de milioane de dolari (18 milioane de lire sterline). S-a presupus că domnul Bannon ar fi primit mai mult de 1 milion de dolari, dintre care cel puțin o parte a folosit pentru acoperirea cheltuielilor personale. El neagă acuzațiile și încă nu a fost judecat.

Declarația de la Casa Albă spunea că Bannon a fost „un lider important în mișcarea conservatoare și este cunoscut pentru înțelegerea sa politică”. Procurorii l-au „urmărit” cu acuzații „legate de fraudă rezultată din implicarea sa într-un proiect politic”.

În ultimele luni, republicanul a grațiat colaboratori şi apropiaţi, dintre care unii au fost condamnaţi în cadrul anchetei cu privire la o posibilă complicitate între Rusia şi echipa sa de campanie din 2016.

Alături de Kwame Kilpatrick, fost primar al oraşului Detroit, rapperii Lil Wayne și Kodak Black se regăsesc pe această ultimă listă a clemenței semnată de Donald Trump.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS