19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalUE instituie sancţiuni împotriva ministrului sirian de externe

UE instituie sancţiuni împotriva ministrului sirian de externe

Bunurile ministrului de externe sirian Faisal Mekdad din Uniunea Europeană au fost îngheţate şi acesta nu va mai putea călători în blocul comunitar, după ce Consiliul UE a luat vineri decizia de a-l sancţiona, potrivit www.consilium.europa.eu.

„Consiliul a decis azi să-l adauge pe Faisal Mekdad pe lista persoanelor vizate de măsuri restrictive ale UE privind Siria, în lumina numirii sale recente ca ministru de externe”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Mekdad a fost numit ministru de externe după ce predecesorul său, Walid Al-Moallem, a murit în luna noiembrie. Mekdad a fost ministru adjunct de externe din 2006.

Includerea sa pe listă ridică numărul persoanelor sancţionate la 289. De asemenea, sunt vizate de îngheţarea bunurilor 70 de organizaţii.

Sancţiunile au fost introduse în 2011, când a izbucnit războiul civil din Siria. Guvernul lui Bashar al-Assad controlează acum o foarte mare parte din ţară, notează dpa.

Sancţiunile vizează companii şi antreprenori „care beneficiază de pe urma legăturilor lor cu regimul şi de pe urma economiei de război”, se mai menţionează în comunicatul de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS