17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalUn judecător cere investigarea a trei miniștri în cazul exploziei din Beirut

Un judecător cere investigarea a trei miniștri în cazul exploziei din Beirut

Un judecător cere declanşarea de investigaţii împotriva a trei miniştri, după explozia din Beirut.

Judecătorul care conduce ancheta libaneză asupra exploziei sângeroase care a avut loc la data de 4 august în portul din Beirut doreşte să fie efectuate investigaţii împotriva a trei miniştri, pentru presupusa lor responsabilitate în această catastrofă, a anunţat marţi o sursă judiciară, informează miercuri AFP.

Judecătorul Fadi Sawan a cerut într-o scrisoare adresată parlamentului – în cadrul căruia funcţionează un organism abilitat să-i ancheteze pe membrii guvernului – declanşarea unei anchete împotriva ministrului lucrărilor publice şi transporturilor Michel Najjar, precum şi împotriva ministrului finanţelor Ghazi Wazni şi al justiţiei Marie-Claude Najm, potrivit aceleiaşi surse.

El a cerut de asemenea anchete asupra rolului mai multor altor persoane ce au ocupat respectivele funcţii ministeriale în cadrul a trei guverne precedente, transmite Agerpres.

Investigaţiile făcute deja de judecătorul Swan însuşi au generat „unele suspiciuni în ceea ce priveşte responsabilitatea acestor miniştri şi a deficienţelor lor în gestionarea prezenţei de nitrat de amoniu în port”.

Explozia a sute de tone de nitrat de amoniu în portul din Beirut s-a soldat cu peste 200 de morţi şi cu mii de răniţi şi a distrus o mare parte din capitala libaneză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS