10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalUltima dezbatere Biden versus Trump. Temele principale: COVID, criza economică și rasismul

Ultima dezbatere Biden versus Trump. Temele principale: COVID, criza economică și rasismul

Ultima confruntare televizată dintre Donald Trump și Joe Biden a avut loc în această dimineață în Nashville, statul Tennessee și a fost mai decentă decât precedenta. Pentru a evita o ceartă continuă între cei doi, ca la precedenta dezbatere, celor doi li s-au întrerupt automat microfoanele după 2 minute în care și-au expus răspunsul la o întrebare. 

Cum era de așteptat, gestionarea epidemiei a fost subiect de dispută, potrivit nbcnews.com.

Prezicând „o iarnă sumbră” pentru cea mai îndoliată ţară din lume, democratul Joe Biden consideră că o persoană responsabilă de peste 220.000 de decese atribuite COVID-19 în America nu mai poate rămâne președinte.

Sperând la un al doilea mandat de președinte, Donald Trump a promis, în schimb, că „va combate cu fermitate” virusul. El a mai spus că un vaccin “este gata”, fiind evaziv – totuși – în privinţa calendarului imunizării în masă, pe care o așteaptă națiunea americană.

Aflat pe locul secund în sondajele de opinie, Donald Trump a acuzat din nou China că este responsabilă pentru pandemie.

Republicanul a promis și că va reconstrui economia, afectată puternic de criza sanitară. „Trebuie să oferim oportunităţi economice, o educaţie mai bună, o asigurare medicală mai bună, un acces mai bun la şcolarizare, la împrumuturi, bani pentru a demara afaceri, toate aceste lucruri le putem face”, a subliniat el.

Afacerile presupus ilegale făcute de fiul lui Biden în Ucraina și China

Unul dintre subiectele din dezbatere a fost cel referitor la acuzațiile aduse fiului lui Joe Biden care s-ar fi folosit de funcția de vicepreședinte a tatălui său pentru a câștiga bani de la o companie ucraineană. „Cred că datorezi o explicație poporului american”, a spus Trump referindu-se la emailurile din computerul lui Hunter Biden publicate recent de New York Post.

În replică, Joe Biden a spus că nu a câștigat nici un penny dintr-o sursă externă în toată viața lui și a mutat subiectul către contul și afacerile lui Trump din China.

Subiectul americanilor de culoare care se tem de poliție

Moderatoarea Kristen Welker, de la NBC vorbește despre „discuția” pe care mulți părinți de culoare din America o au cu copiii lor. „Se întâmplă indiferent de clasă și venituri – părinții care simt că nu au de ales decât să-și pregătească copiii pentru șansa ca aceștia să poată fi vizați de poliție, fără alt motiv decât culoarea pielii”, a spus Welker.

„Domnule vicepreședinte, în următoarele două minute, vreau să vorbiți direct cu aceste familii”, a continuat Welker. „Înțelegeți de ce acești părinți se tem de copiii lor? „Da”, a răspuns Biden, adăugând că fiica sa este un asistent social care a scris despre acest subiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS