17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalAproape 12.000 de militari americani, retrașți din Germania

Aproape 12.000 de militari americani, retrașți din Germania

-

Mark T. Esper, secretarul american al Apărării, a anunțat miercuri într-o conferință de presă că SUA vor retrage 11.900 de militari din Germania. Dintre aceștia 5.600 vor fi relocați în alte baze din Europa. Ministrul american a spus că o parte dintre aceștia vor fi relocați în zona Mării Negre, fără să numească țările în care vor fi amplasați.

Singurele state aliate NATO în zona Mării Negre sunt România, Bulgaria și Turcia. România a promovat permanent în interiorul NATO ideea de a transforma Marea Neagră într-o zonă de interes pentru alianță, dată fiind proximitatea Rusiei.

Secretarul american de Stat a spus în mod repetat în timpul conferinței de presă de la Pentagon că unul dintre motivele relocării militarilor din Germania în zona Mării Negre este nevoia de a descuraja postura agresivă a Rusiei și a-i asigura pe aliații din regiune de sprijinul SUA.

”Suntem la un punct de inflexiune în istoria NATO”, a spus Mark T. Esper, care a adăugat că Rusia și China au un comportament tot mai agresiv.

”Mutăm forțele armate din Europa Centrală, din Germania, spre Est, în zona Mării Negre și Polonia, unde sunt noii noștri aliați pe care vrem să îi asigurăm de sprijinul nostru”, a mai spus Mark Esper.

El a anunțat și mutarea din Germania în Italia a unui comandament ”pentru a fi mai aproape de zona Mării Negre”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS