17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalLocuitorii Barcelonei, îndemnați să stea în casă

Locuitorii Barcelonei, îndemnați să stea în casă

Guvernul catalan a îndemnat locuitorii celui de-al doilea oraș ca marime din Spania, Barcelona, să rămână acasă. Recomandarea a fost făcută din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus, potrivit AFP.

Meritxell Budo, purtătoarea de cuvânt a guvernului regional catalan, a precizat: „Ei trebuie să rămână acasă în afară de cazurile în care nu se poate altfel“. Au fost anunţate, de altfel, închiderea cinematografelor, teatrelor şi discotecilor. De asemenea, au fost interzise reuniunile în număr mai mare de zece persoane şi vizitele la azilurile de bătrâni şi limitarea capacităţii de primire la 50% în baruri şi restaurante. Evenimentele culturale şi sportive vor fi, de asemenea, limitate.

Localnicii, încurajaţi să-şi facă on-line cumpărăturile

Guvernul regional nu a instituit izolarea strictă în Barcelona, oraş foarte căutat de turişti. Măsurile luate vizează să evite introducerea izolării obligatorii. Localnicii sunt încurajaţi să-şi facă on-line cumpărăturile.

Creştere bruscă a numărului de contaminări cu noul coronavirus în Barcelona, săptămâna aceasta

Barcelona, cu 1,6 milioane de locuitori, este unul dintre oraşele cele mai vizitate din Europa, iar în săptămâna aceasta s-a înregistrat o creştere bruscă a numărului de contaminări cu noul coronavirus în raport cu săptămâna trecută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS