16.6 C
Craiova
duminică, 25 februarie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational660 de petreceri a spart poliția din Manchester, weekendul trecut

660 de petreceri a spart poliția din Manchester, weekendul trecut

Poliția din Manchester a avertizat oamenii să nu încalce regulile de carantină de Paștele catolic, ce va avea loc în acest weekend, după ce la sfârșitul săptămânii trecute a spart 660 de petreceri.

„Fiecare dintre noi trebuie să ia în serios acest lucru”, a spus Ian Hopkins, șeful poliției din zona metropolitană Manchester, a treia ca mărime din Marea Britanie, potrivit BBC.

De sâmbătă până marți au fost raportate 1.132 de încălcări ale restricțiilor, potrivit poliției. Printre acestea au fost 494 de petreceri date în casă – unele cu DJ și artificii- și 166 de petreceri organizate în stradă.

A fost chiar un caz în care poliția a fost nevoită să spargă de mai multe ori aceeași petrecere.

De asemenea, polițiștii au intervenit în cazul a 122 de grupuri care făceau sport, 173 de adunări în parcuri și 112 cazuri de comportament antisocial.

Numărul încălcărilor restricțiilor de circulație în regiune a crescut considerabil, spun oficialii din Manchester. Pe de altă parte, au scăzut apelurile legate de afaceri care nu respectă restricțiile.

„Înțelegem dorința oamenilor de a petrece timp cu familia și prietenii în perioada de Paște, dar este vital să respectăm recomandările guvernului. Cel mai important lucru pe care îl putem face pentru combaterea coronavirusului este să rămânem acasă pentru a salva vieți”, a spus șeful Poliției.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS