20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Politica International Xi i-a spus lui Trump că SUA și China trebuie să coopereze pentru a opri Covid-19

Xi i-a spus lui Trump că SUA și China trebuie să coopereze pentru a opri Covid-19

Președintele chinez Xi Jinping i-a spus liderului american Donald Trump că SUA și China trebuie să coopereze pentru a opri Covid-19, în situația în care America ar putea deveni următorul epicentru al pandemiei de coronavirus, informează The Independent.

Xi a adăugat că țara sa este dispusă să ofere ajutor SUA. Numărul cazurilor din Statele Unite l-a depăsit pe cel înregistrat în China și a devenit cel mai mare din lume. Președintele chinez a menționat că statul chinez a fost „deschis și transparent” în privința epidemiei, scrie presa din China.

În același timp, Xi l-a îndemnat pe Trump să îmbunătățească relațiile SUA-China, după ce declarațiile liderului american – în care s-a referit la coronavirus drept „virusul din China” pentru că acolo a fost descoperit – i-a deranjat pe oficialii de la Beijing.

La scurt timp, Donald Trump a transmis un mesaj pozitiv pe Twitter, spunând că a avut „o conversație foarte bună” cu liderul chinez.

„Am discutat în detaliu despre coronavirusul care răvășește mare parte din planeta noastră. China a trecut prin multe și a descoperit numeroase informații despre virus. Lucrăm împreună îndeaproape. Mult respect“,a scris Trump.

SUA au raportat vineri dimineață peste 85.000 de cazuri de infecție cu Covid-19 și aproape 1300 de morți de la începutul epidemiei, potrivit datelor de la centrul de cercetare Johns Hopkins.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că este probabil ca SUA să devină următorul epicentru al pandemiei, care a trecut deja din China în Europa.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...

Vâlcea: Prins circulând cu 174km/h

Polițiștii rutieri vâlceni au acționat, în acest weekend, pe drumurile de pe raza județului Vâlcea pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală....