12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalJoe Biden îl depășește pe Bernie Sanders în alegerile primare democrate

Joe Biden îl depășește pe Bernie Sanders în alegerile primare democrate

Competiţia pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an din SUA a rămas practic o cursă în doi după Super Marţea electorală, Joe Biden şi Bernie Sanders obţinând sprijin de la categorii divergente din electoratul american, notează Reuters şi DPA.

Joe Biden a salutat marţi o „seară bună”, pe calea de a fi „şi mai bună”, după primele rezultate ale Super Marţea (Super Tuesday), care îi dau un avans în faţa rivalului său socialist Bernie Sanders.

„Este o seară bună! Şi se pare că va deveni şi mai bună! Nu se numeşte degeaba Super Tuesday”, a declarat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama în faţa susţinătorilor săi din Los Angeles, în California.

Joe Biden a câştigat marţi alegerile primare democrate şi în Massachusetts, fieful rivalei progresiste Elizabeth Warren în cursa pentru învestire, potrivit estimărilor presei americane.

Fostul vicepreşedinte american a câştigat până acum în opt state din 14 în care a avut loc Super Tuesday: Massachusetts, Minnesota, Oklahoma, Arkansas, Tennessee, Alabama, North Carolina, Virginia.

Super Tuesday a început în SUA, unde 14 state votează pentru a-i departaja pe favoritul Bernie Sanders şi fostul vicepreşedinte Joe Biden, care are succes după ce şi-a raliat tabăra moderată în cursa pentru Casa Albă, notează AFP.

Voturile de marţi, de la un capăt la celălalt al Americii, vor duce la atribuirea a peste o treime dintre delegaţii necesari învestirii finale la convenţia democrată din iulie.

Sanders îşi declară „încrederea absolută” în victoria sa finală

Senatorul socialist Bernie Sanders şi-a declarat marţi seara „încrederea absolută” în victoria sa finală în alegerile primare democrate, în pofida primelor rezultate de la Super Tuesday care dau câştig de cauză rivalului său Joe Biden, relatează AFP.

Bernie Sanders a câştigat marţi alegerile primare democrate în statul Utah, potrivit proiecţiilor presei americane. El s-a impus și în Vermont şi Colorado.

Marele favorit până acum în cursa pentru nominalizarea democrată este vicepreşedintele Joe Biden, care a câştigat în opt state.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS