10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalAproape 300 de migranți mexicani, găsiți în două camioane la granița cu SUA

Aproape 300 de migranți mexicani, găsiți în două camioane la granița cu SUA

Autorităţile mexicane au descoperit 292 de migranţi din America Centrală ascunşi în două camioane, în statul Chiapas (sud), a anunţat miercuri parchetul.

Fiecare dintre migranţi plătise 100.000 de pesos (4.800 de euro) unei reţele de contrabandişti pentru a traversa Mexicul la bordul unor camioane până la graniţa cu Statele Unite, a precizat parchetul local într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Camioanele au fost interceptate la Berriozabal, la aproximativ 20 km de Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, la graniţa cu Guatemala.

Unul dintre vehicule transporta 162 de persoane (112 bărbaţi, 19 femei şi 31 de copii) din Guatemala, Honduras, El Salvador şi Nicaragua. În celălalt se aflau alţi 130 de migranţi (100 de bărbaţi, 11 femei şi 19 copii), cu toţii cetăţeni din Guatemala.

Cei doi şoferi de camion au fost arestaţi, iar pasagerii au fost predaţi autorităţilor pentru migraţie.
Citește și
Motivul inedit pentru care președintele Mexicului își dă avionul ca premiu la loto

Mii de cetăţeni din America Centrală care călătoresc în grupuri mari au trecut graniţa cu Mexicul în ultimii ani cu scopul de a trece frontiera americană, fugind de sărăcia şi violenţa din ţările lor de origine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS