Acasă Actualitate Trump avertizează Iranul: „Nu mai poate exista un nou masacru asupra manifestanților...

Trump avertizează Iranul: „Nu mai poate exista un nou masacru asupra manifestanților pașnici”

-

Trump avertizează Iranul. Președintele american Donald Trump a avertizat, sâmbătă, regimul iranian că nu va mai putea comite „un alt masacru asupra manifestanților pașnici”, informează Hotnews.ro. El s-a referit la mișcarea de contestare care a avut loc în această țară în noiembrie anul trecut și care a fost înăbușită de autorități.

„Guvernul din Iran trebuie să permită grupurilor pentru apărarea drepturilor omului să monitorizeze și să transmită informații de la fața locului cu privire la protestele în desfășurare ale poporului iranian. Nu mai poate exista un alt masacru asupra manifestanților pașnici, și nici o întrerupere a internetului. Lumea se uită”, a scris Donald Trump într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter. Trump a postat apoi același mesaj și în limba persană.

Studenții iranieni au cerut demisia liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei

Sute de studenți iranieni s-au adunat sâmbătă seară în fața Universității Amirkabir din Teheran. Ei au răspuns unui apel pentru comemorarea celor 176 de victime (majoritatea iranieni și canadieni, dar și cu dublă cetățenie) ale avionului ucrainean care a fost doborât miercuri de o rachetă trasă de armata iraniană.

În timpul manifestației, studenții au cerut demisia liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, ei scandând inclusiv „Moarte dictatorului”.

Protestele care au izbucnit în Iran la mijlocul lunii noiembrie anul trecut, faţă de majorarea preţurilor la carburanţi, s-au soldat cu peste 300 de manifestanți uciși de forțele de ordine, potrivit ONG-ului Amnesty International.

Trump avertizează Iranul. Ambasadorul Marii Britanii la Teheran, reținut pentru câteva ore

Un emisar britanic la Teheran a fost reținut timp de câteva ore pentru „incitarea protestatarilor antiguvernamentali”, informează Reuters, citând agenția iraniană Tasnim.

Agentul diplomatic britanic a fost ridicat din fața Universității Amirkabir, acolo unde s-au adunat să protesteze sute de studenți iranieni.

Diplomatul britanic reținut era chiar ambasadorul Marii Britanii la Teheran, Robert Macaire, după cum a anunțat ministrul de Externe de la Londra, Dominic Raab. „Arestarea ambasadorului nostru la Teheran, fără niciun fundament sau explicație, este o încălcare flagrantă a legislației internaționale”, a declarat Dominic Raab, potrivit AFP.


SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS