15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIranul recunoaşte că a doborât din greşeală, avionul ucrainian

Iranul recunoaşte că a doborât din greşeală, avionul ucrainian

Iranul a recunoscut că zborul 752 al companiei Ukrainian International Airlines, care s-a prăbușit la 8 ianuarie la câteva minute după decolarea de pe aeroportul din Teheran, a fost doborât din greşeală. Avionul de pasageri a fost doborât în mod neintenționat. Chiar ministrul de externe al Iranului, Javad Zarif, recunoaște, într-un mesaj pe Twitter, că „o eroare umană” a dus la catastrofa aviatică. 

Regimul de la Teheran arată cu degetul spre americani

Cu toate acestea, regimul de la Teheran nu-și asumă vina până la capăt și arată cu degetul tot către americani.

La câteva ore după operațiunea cu rachete din Irak, zborurile militare americane din jurul granițelor Iranului s-au intensificat și reprezentanții armatei iraniene au raportat că văd ținte aeriene ce se îndreaptă către centre strategice ale Iranului,

se spune într-un comunicat transmis de armata iraniană.

Zborul 752 al Ukrainian International Airlines a decolat de pe aeroportul Imam Khomeini și în timp ce făcea mișcări de rotație, aeronava s-a apropiat în mod sensibil de centrul militar al Gardienilor Revoluției la o altitudine și în condiții de zbor care au făcut să pară o țintă ostilă. Din cauza acestor circumstanțe, aeronava a fost lovită neintenționat și din păcate, a dus la moartea multor iranieni și cetățeni străini, justifică armata iraniană.

O greșeală de neiertat

La rândul său, președintele iranian Hassan Rouhani a declarat sâmbătă că investigația armatei a ajuns la concluzia că rachete trase „din cauza unei erori umane” au provocat prăbușirea avionului ucrainean. „Ancheta internă a forțelor aramte a ajuns la concluzia că în mod regretabil, lansarea, din cauza unei erori umane, a unor rachete a cauzat îngrozitoarea prăbușire a avionului ucrainean și a dus la moartea a 176 de oameni nevinovați. Ancheta continuă pentru a identifica și a-i pune sub acuzare pe cei responsabili pentru această mare tragedie și pentru această greșeală de neiertat”, a scris președintele într-un mesaj pe Twitter.

Inițial, Iranul nu a recunoscut doborârea avionului ucrainean și a dat vina pe compania Boeing.

În catastrofa aeriană de la Teheran și-au pierdut viața 176 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS