10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalUn nou atac al ambasadei SUA din Irak. Reuniune de urgență a NATO

Un nou atac al ambasadei SUA din Irak. Reuniune de urgență a NATO

O reuniune de urgență a NATO a fost convocată de secretarul general Jens Stoltenberg , ca urmare a tensiunilor din Orientul Mijlociu. În capitala Irakului a avut loc un nou atac care a vizat ambasada Americii.

Reuniunea Alianței Nord Atlantice se va organiza la nivel de ambasadori și este programată pentru ora 16:00, ora României. Se va evalua situaţia din Irak și Iran, după uciderea într-un raid american, în Irak, a generalului Soleimani.

Oficiali iranieni au promis că ţara lor va răzbuna moartea acestuia, care este considerat un erou.

Trei rachete Katyusha au căzut aseară târziu în capitala irakiană Bagdad, în Zona Verde, o regiune în care se află clădiri guvernamentale și clădiri care aparțin misiuniilor altor state, au informat surse din poliție.

Sirenele au fost declanșate, însă autoritățile nu au anunțat încă dacă există victime. Și secretarul american de stat Mike Pompeo a admis că este posibil ca trupele americane staţionate în Orientul Mijlociu să fie ţinta unor represalii ale Iranului pentru moartea generalului.

Iranul a anunțat aseară, la finalul ședinței guvernului de la Teheran, că abandonează Acordul nuclear semnat în 2015. Asta înseamnă că îşi va continua programul nuclear fără nicio limitare, inclusiv fără o limitare a îmbogăţirii uraniului.

Statele Unite s-au retras din acord încă din 2018. Donald Trump a ameninţat cu sancţiuni severe împotriva Irakului după ce noul guvern a decis ca trupele americane, cei 5200 de soldați să părăsească țara.
Preşedintele SUA a declarat că dacă Irakul solicită forţelor americane să plece şi nu o face într-un mod amical, va impune sancţiuni aşa cum nu s-a mai văzut vreodată. Trump a mers și mai departe cu amenințările în mediul online și a subliniat că va face ca sancţiunile impuse Iranului să pară destul de blânde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS