17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalConcediată pentru că i-a pus o întrebare nepotrivită lui Putin?

Concediată pentru că i-a pus o întrebare nepotrivită lui Putin?

De ce Alisa Yarovskaya nu mai este angajată ca jurnalistă pentru postul de stat din regiunea Yamal, la câteva zile după ce a pus o întrebare în timpul conferinței de presă anuale a președintelui, nu este clar.

Unele rapoarte spun că autoritățile din zona Yamalului Arctic din nord-vestul Siberiei au fost nemulțumite de întrebarea ei, potrivit BBC. Yarovskaya spune însă că și-a depus demisia personal. Ce a întrebat jurnalistul? Aproape trei ore de la conferința de presă anuală a președintelui Vladimir Putin din 19 decembrie, microfonul a fost transmis jurnaliștilor din regiunea Yamal.

Alisa Yarovskaya a luat microfonul, deși a fost menit aparent pentru un alt jurnalist din Regiunea Yamal, ales de purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitry Peskov. Ea a început prin a evidenția avantajele încălzirii globale pentru regiunea ei, întrucât însemna că traseul mării arctice s-a topit. Infrastructura locală, inclusiv calea ferată, a fost construită, însă construcția unui pod peste râul Ob a fost blocată, a spus ea. Podul este destinat să conecteze două orașe locale, Salekhard și Labytnangi.

„Guvernatorul nostru, Dmitry Artkyukhov, nu face niciun efort pentru a transforma acest lucru într-o realitate”, a spus Yarovskaya. „Și totuși auzim că acest lucru este discutat din ce în ce mai puțin la nivel federal. Deci, întrebarea este dacă putem să implicăm„ artileria grea ”federală?”

Cum a răspuns Putin

Putin a spus că alegerea unui proiect special este inadecvată pentru guvernul federal. El a menţionat că podul Ob este o „legătură pivotantă” cu infrastructura de transport a regiunii, deoarece deschiderea porturilor arctice a fost o inițiativă crucială care trebuia sincronizată cu creșterea transportului mărfurilor.

Vladimir Putin în timpul conferinței de presă anuale

Guvernul a fost conștient de acest lucru și va acorda atenție acestuia, a adăugat el. De ce și-a pierdut slujba? Potrivit unui raport al site-ului Ura.ru, oficialii înalți din districtul Yamal-Nenets au fost neimpresionați de intervenția jurnalistului, iar canalul TV a fost nemulțumit că a luat microfonul de la un coleg. Subliniind că autoritatea locală deținea canalul de televiziune pentru care lucra, Ura.ru a citat o sursă guvernamentală care a declarat că guvernatorul nu apreciază măgulirea și s-a convenit în prealabil că va fi pusă o întrebare separată privind legăturile feroviare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS