14.4 C
Craiova
vineri, 25 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Politica International Concediată pentru că i-a pus o întrebare nepotrivită lui Putin?

Concediată pentru că i-a pus o întrebare nepotrivită lui Putin?

De ce Alisa Yarovskaya nu mai este angajată ca jurnalistă pentru postul de stat din regiunea Yamal, la câteva zile după ce a pus o întrebare în timpul conferinței de presă anuale a președintelui, nu este clar.

Unele rapoarte spun că autoritățile din zona Yamalului Arctic din nord-vestul Siberiei au fost nemulțumite de întrebarea ei, potrivit BBC. Yarovskaya spune însă că și-a depus demisia personal. Ce a întrebat jurnalistul? Aproape trei ore de la conferința de presă anuală a președintelui Vladimir Putin din 19 decembrie, microfonul a fost transmis jurnaliștilor din regiunea Yamal.

Alisa Yarovskaya a luat microfonul, deși a fost menit aparent pentru un alt jurnalist din Regiunea Yamal, ales de purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitry Peskov. Ea a început prin a evidenția avantajele încălzirii globale pentru regiunea ei, întrucât însemna că traseul mării arctice s-a topit. Infrastructura locală, inclusiv calea ferată, a fost construită, însă construcția unui pod peste râul Ob a fost blocată, a spus ea. Podul este destinat să conecteze două orașe locale, Salekhard și Labytnangi.

„Guvernatorul nostru, Dmitry Artkyukhov, nu face niciun efort pentru a transforma acest lucru într-o realitate”, a spus Yarovskaya. „Și totuși auzim că acest lucru este discutat din ce în ce mai puțin la nivel federal. Deci, întrebarea este dacă putem să implicăm„ artileria grea ”federală?”

Cum a răspuns Putin

Putin a spus că alegerea unui proiect special este inadecvată pentru guvernul federal. El a menţionat că podul Ob este o „legătură pivotantă” cu infrastructura de transport a regiunii, deoarece deschiderea porturilor arctice a fost o inițiativă crucială care trebuia sincronizată cu creșterea transportului mărfurilor.

Vladimir Putin în timpul conferinței de presă anuale

Guvernul a fost conștient de acest lucru și va acorda atenție acestuia, a adăugat el. De ce și-a pierdut slujba? Potrivit unui raport al site-ului Ura.ru, oficialii înalți din districtul Yamal-Nenets au fost neimpresionați de intervenția jurnalistului, iar canalul TV a fost nemulțumit că a luat microfonul de la un coleg. Subliniind că autoritatea locală deținea canalul de televiziune pentru care lucra, Ura.ru a citat o sursă guvernamentală care a declarat că guvernatorul nu apreciază măgulirea și s-a convenit în prealabil că va fi pusă o întrebare separată privind legăturile feroviare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Asfaltări pe bandă rulantă, calitate pe măsură

În ultima perioadă, oraşul Craiova este un...

ȘTIRI GdS

Asfaltări pe bandă rulantă, calitate pe măsură

În ultima perioadă, oraşul Craiova este un adevărat şantier. Se lucrează pe multe străzi, se decopertează, se toarnă asfalt, se înlocuiesc borduri....

Amendă de 40.000 de lei pentru un depozit de...

Comisarii Gărzii de Mediu au dispus, joi, amendarea cu suma de 400.000 de lei a operatorului unui depozit de deşeuri, unde a izbucnit un incendiu.

Şcolile din Dolj au înfiinţat noi clase după ...

Unităţile şcolare din Craiova şi judeţ au înfiinţat noi clase după începerea cursurilor.

Supercupa Europei / Bayern Munchen s-a impus în prelungiri...

Deținătoarea Ligii Campionilor, Bayern Munchen, și-a adjudecat și Supercupa Europei, după ce s-a impus cu 2-1, în prelungiri, în fața echipei FC...

Pensionarii anunţă protest masiv în faţa Guvernului

Conducătorii a două federaţii de pensionari au anunţat joi organizarea unui miting în faţa Guvernului pe data de 1 octombrie, de Ziua...

O femeie a primit o scrisoare de 15 metri...

O mamă a primit de la o vecină supărată o scrisoare de nu mai puțin de 15 metri lungime, ca răspuns la...