12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalBenjamin Netanyahu s-a adăpostit după ce o rachetă a fost lansată din Gaza

Benjamin Netanyahu s-a adăpostit după ce o rachetă a fost lansată din Gaza

O rachetă a fost lansată miercuri din Fâșia Gaza către orașul israelian Ashkelon, unde premierul Benjamin Netanyahu participa la un eveniment de campanie.

Posturile de televiziune israeliene au arătat Netanyahu, care face o campanie pentru a rămâne la cârma partidului conservator Likud la alegerile interne de joi, fiind escortat de la o scenă de către bodyguarzi. Rapoartele spuneau că a fost dus la un adăpost după ce au sunat sirenele.

Armata israeliană a confirmat lansarea de miercuri împotriva lui Ashkelon, care se află la 12 km (7,5 mile) de enclava palestiniană. Oficialii au declarat că racheta a fost doborâtă de un interceptor de apărare aeriană.

Nu a existat nicio cerere imediată de responsabilitate în Gaza, care este sub controlul islamiștilor din Hamas. O facțiune armată mai mică, Jihadul Islamic a atacat Israelul timp de două zile luna trecută.

Armata israeliană a declarat că a dislocat avioane de vânătoare și elicoptere pentru a bombarda Gaza peste noapte, ca răspuns la atac, potrivit The Guardian. Forțele de Apărare din Israel (IDF) au declarat că aeronava a atacat mai multe ținte Hamas, deși nu a spus care grup crede că a lansat racheta.

„IDF consideră organizația teroristă Hamas responsabilă pentru evenimentele care se succed în Fâșia Gaza. Hamas va suporta consecințele acțiunilor împotriva civililor israelieni „, se arată în declarație.

A fost al doilea incident de acest fel, după ce o apariție din septembrie a lui Netanyahu în orașul Ashdod din apropiere a fost întreruptă pentru scurt timp de sirenele de alarmă împotriva rachetelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS