11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de protestatari îmbrăcați în negru au ieșit, din nou, pe străzile din Hong Kong

Mii de protestatari îmbrăcați în negru au ieșit, din nou, pe străzile din Hong Kong

Mii de protestatari îmbrăcaţi în negru din toate categoriile de vârstâ s-au adunat duminică în Hong Kong pentru un nou miting pentru susţinere al democrației în centrul financiar care a fost tulburat de proteste în ultimele șase luni, informează Hotnews.

Activiștii anti-guvernamentali, tineri și bătrâni, s-au adunat în parcul Victoria, punctul de plecare al mitingului în cartierul comercial Causeway Bay, înainte de a porni spre Chater Road, în centrul districtului financiar.

Autoritățile spun că au învățat lecția umilinței

Autoritățile au dat undă verde Frontului pentru Drepturile Civile ale Omului (CHRF) – organizator al marșurilor în mare măsură pașnice începute în iunie – pentru a organiza mitingul, pentru prima dată după cu 18 august, relatează Reuters, citată de Mediafax.

„Voi lupta pentru libertate până când voi muri pentru că sunt din Hong Kong”, a spus June, o mamă de 40 de ani, îmbrăcată în negru, așezată pe iarba din Parcul Victoria.

„Astăzi este vorba să fim alături de Hong Kong şi de comunitatea internațională”, a adăugat aceasta. Alții au scandat, „Luptăm pentru libertate, suntem alături de Hong Kong”, acesta fiind unul dintre sloganurile mișcării anti-guvernamentale.

Poliția a anunţat mai devreme că a arestat 11 persoane, cu vârste între 20 și 63 de ani și au confiscat arme, inclusiv cuțite ale armatei, petarde, 105 gloanțe și un pistol semiautomat, prima confiscare a unei arme de foc în șase luni de proteste.

Mulți manifestanți s-au așezat pe iarba din Parcul Victoria în așteptarea organizatorilor pentru a anunța începutul marșului programat pentru ora locală 15:00 (ora 07:00 GMT) care va urma traseul unor proteste similare, majoritatea începând pașnic, dar care ulterior au devenit ​​violente.

Într-o declarație de sâmbătă, Guvernul a făcut apel la calm și a spus că „și-a învățat lecția și le va asculta cu umilință și va accepta criticile.”


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS