10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalZeci de răniţi în urma protestelor masive din Columbia

Zeci de răniţi în urma protestelor masive din Columbia

Cel puțin opt civili și alți 28 de ofițeri de poliție erau răniți, 10 persoane arestate și alte 22 reținute temporar, în urma protestelor masive din Columbia. Conform informațiilor transmise de ministrul columbian de Interne, Nancy Patricia Gutierrez, aproximativ 207.000 de persoane au participat la manifestațiile de joi.

Studenții, cele mai mari sindicate și alți demonstranți din Columbia au protestat ieri ca reacție la planurile de reformă economică și ca formă de manifestare a nemulțumirilor față de mandatul președintelui Ivan Duque. Liderul de la Bogota a avertizat în repetate rânduri că Guvernul său nu vor tolera actele de violență, iar forțele de ordine au lansat gaze lacrimogene pentru a cotracara mișcarea de protest din mai multe orașe columbiene.

În orașul sud-vestic Cali, protestatarii au blocat străzile și au vanzdalizat mai multe autobuze de transport în comun, determinând activarea stării de asediu de către primarul orașului, între orele 7 p.m., joi, și 6 a.m., vineri, orele locale 2:00 (13.00, ora României).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS