Acasă Politica International Coreea de Sud va investi în armament anti-drone

Coreea de Sud va investi în armament anti-drone

-

Coreea de Sud urmează să investească 74 de milioane de dolari pentru a dezvolta un sistem de arme până în 2023 care să poată detecta și să lovească drone. Decizia a fost luată incidentelor de infiltrare ale dronelor-spion ale Coreei de Nord, informează Reuters

Sistemu Block-I este conceput pentru a urmări și distruge drone mici și alte aeronave prin blocarea aparatelor din fibre optice invizibile pe o țintă la distanță apropiată.

Ne propunem să îmbunătățim sistemul, astfel încât acesta să poată în cele din urmă să poată intercepta un jet de luptă și un satelit, a declarat Song Chang-joon, un înalt funcționar la DAPA, într-o declarație.

O dronă nord-coreeană a fost găsită în 2017 pe partea sud-coreeană a zonei demilitarizate care separă cele două Coree.

Drone folosite pentru informații private

Aproximativ 550 de fotografii care aparțin unui sistem american de apărare anti-rachetă, preluate cu o cameră încorporată, au fost recuperate de la dronă, au spus oficialii sud-coreeni.

În 2014, o dronă din Coreea de Nord s-a prăbușit în timp ce s-a întors în Nord, după misiuni de recunoaștere care au inclus zborul direct deasupra Casei Albastre prezidențiale din Sud și fotografierea acesteia, potrivit armatei sud-coreene.

Sistemul anti-drone face parte dintr-o acțiune sud-coreeană de a canaliza resurse în modernizarea armatei sale, chiar dacă încearcă să defuzeze tensiunea cu Coreea de Nord prin discuții.

Cele două Coree sunt în război de când războiul coreean din 1950-53 s-a încheiat într-un armistițiu, nu într-un tratat de pace.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Novara T Impex, un reper important pe piața construcțiilor din Oltenia

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Primăria vrea înapoi banii pe polivalentă

Primarul Slatinei a anunțat la prezentarea bugetului că, cel mai probabil, investiția la sala polivalentă va fi abandonată. Primăria a plătit lucrări...