17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalCoreea de Sud va investi în armament anti-drone

Coreea de Sud va investi în armament anti-drone

Coreea de Sud urmează să investească 74 de milioane de dolari pentru a dezvolta un sistem de arme până în 2023 care să poată detecta și să lovească drone. Decizia a fost luată incidentelor de infiltrare ale dronelor-spion ale Coreei de Nord, informează Reuters

Sistemu Block-I este conceput pentru a urmări și distruge drone mici și alte aeronave prin blocarea aparatelor din fibre optice invizibile pe o țintă la distanță apropiată.

Ne propunem să îmbunătățim sistemul, astfel încât acesta să poată în cele din urmă să poată intercepta un jet de luptă și un satelit, a declarat Song Chang-joon, un înalt funcționar la DAPA, într-o declarație.

O dronă nord-coreeană a fost găsită în 2017 pe partea sud-coreeană a zonei demilitarizate care separă cele două Coree.

Drone folosite pentru informații private

Aproximativ 550 de fotografii care aparțin unui sistem american de apărare anti-rachetă, preluate cu o cameră încorporată, au fost recuperate de la dronă, au spus oficialii sud-coreeni.

În 2014, o dronă din Coreea de Nord s-a prăbușit în timp ce s-a întors în Nord, după misiuni de recunoaștere care au inclus zborul direct deasupra Casei Albastre prezidențiale din Sud și fotografierea acesteia, potrivit armatei sud-coreene.

Sistemul anti-drone face parte dintr-o acțiune sud-coreeană de a canaliza resurse în modernizarea armatei sale, chiar dacă încearcă să defuzeze tensiunea cu Coreea de Nord prin discuții.

Cele două Coree sunt în război de când războiul coreean din 1950-53 s-a încheiat într-un armistițiu, nu într-un tratat de pace.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS