10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Acasă Politica International Pompierii şi armata în sprijinul sinistraţilor din Spania

Pompierii şi armata în sprijinul sinistraţilor din Spania

0
Pompierii şi armata în sprijinul sinistraţilor din Spania

Pompierii ajutaţi de armată şi elicoptere au salvat câteva mii de oameni în Spania lovită de inundații uriașe, potrivit The Guardian.
Unii au fost recuperaţi chiar de pe acoperişurile caselor. Cel puţin 6 persoane şi-au pierdut viaţa, dar numărul victimelor ar putea creşte, odată ce se vor retrage apele.

Cea mai dramatică situaţie este în provinciile Sevilla şi Cordoba, unde câmpiile, dar şi străzile din localităţi, au fost acoperite de ape. Iar vremea nu dă semne de îmbunătăţire, aşa că meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi şi intensificări ale vântului pentru urmtoarele zile.

Într-o operaţiune extrem de dificilă şi de riscantă, mai mulţi adulţi dar şi copii au fost scoşi din casele în care erau blocaţi de inundaţii cu ajutorul elicopterelor. De asemenea, pentru a pătrunde pe străzile acoperite de ape, echipajele de salvare au folosit tractoare sau bărci pneumatice cu care i-au evacuat pe sinistraţi.
Echipele de intervenţie au evacuat aproximativ 3.500 de oameni din case sau din maşini şi camioane, prinse în mijlocul puhoaielor.

Localităţi întregi din sud-estul Spaniei, în regiunile Valencia, Murcia şi Andaluzia, au fost inundate. Viiturile au luat sute de vehicule din parcări şi de pe străzi. Cel puţin trei oameni şi-au pierdut astfel viaţa, luaţi de ape cu tot cu maşini. Alţii au fost surprinşi de viitură în câmp deschis. Sectoare întregi de drumuri au fost distruse, iar sute de case sunt încă inundate.