29.5 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaPartidul SOS România al Dianei Șoșoacă nu a fost acceptat în noul grup creat de extrema dreaptă germană în Parlamentul European

Partidul SOS România al Dianei Șoșoacă nu a fost acceptat în noul grup creat de extrema dreaptă germană în Parlamentul European

Partidul SOS România nu a fost acceptat în noul grup europarlamentar ‘Europa Naţiunilor Suverane’, a cărui înfiinţare a fost anunţată marţi de liderul partidului ultranaţionalist şi xenofob ceh SPD, Tomio Okamura, şi care include partidul de extrema dreaptă german ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD), relatează miercuri agenția Reuters, citată de Agerpres.

”La cererea noastră, grupul a respins cererea partidului SOS România de a adera”, a declarat Laszlo Torozckai, membru al partidului ungar Patria Noastră, într-o postare pe social media ce anunţa formarea noului grup politic din Parlamentul European.

Grupul europarlamentar ‘Europa Naţiunilor Suverane’ are 28 de membri

În afară de AfD, grupul europarlamentar ‘Europa Naţiunilor Suverane’ mai include partide mici din Bulgaria, Cehia, Franţa, Lituania, Polonia, Slovacia, Spania şi Ungaria. El are 28 de membri, dintre care 14 sunt membri ai AfD.

Fragmentarea existentă în rândul partidelor de extremă dreapta, suveraniste sau eurofobe din Parlamentul European este evidenţiată de existenţa a încă două grupuri europarlamentare de această orientare – ‘Patrioţi pentru Europa’ (84 de membri) şi ‘Conservatorii şi Reformiştii Europeni’ (ECR, 78 de membri).

Pentru a forma un grup politic politic în PE este nevoie de minimum 23 de eurodeputaţi

Pentru a forma un grup politic politic în Parlamentul European este nevoie de minimum 23 de eurodeputaţi care să provină din cel puţin un sfert din numărul statelor membre UE.

Partidul SOS România are doi europarlamentari, respectiv Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus.

Citeşte şi: Cod portocaliu de căldură pentru mai mult de jumătate de ţară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS