13.1 C
Craiova
joi, 22 februarie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaPreşedintele Iohannis se adresează plenului Parlamentului European

Preşedintele Iohannis se adresează plenului Parlamentului European

Preşedintele Klaus Iohannis se va adresa, miercuri, plenului Parlamentului European, reunit în sesiune la Strasbourg, în cadrul dezbaterii „This is Europe”.

Președintele României se va adresa începând cu ora 12:00 (ora României), plenului Parlamentului European ca urmare a invitației primite din partea Președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola.

Cu prilejul participării la dezbaterea din plenul Parlamentului European, Președintele României va avea și consultări cu Președintele Parlamentului European pe teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene și privind prioritățile pentru anul 2024.

Invitația transmisă Președintelui Klaus Iohannis de a se adresa plenului Parlamentului European, într-un an crucial pentru viitorul Uniunii, inclusiv din perspectiva alegerilor europarlamentare și a deciziilor majore care vor fi luate în următoarea perioadă, reflectă aprecierea legislativului european pentru rolul activ și constructiv al Președintelui României și al țării noastre de promotor al unui proiect european coeziv, solid, transparent și aproape de cetățean.

„This is Europe” a fost demarată în 2022

Președintele Klaus Iohannis va prezenta, în plenul Parlamentului European, viziunea sa asupra soluțiilor la principalele provocări cu care se confruntă Uniunea în prezent și va pune accentul pe acțiunile comune care trebuie întreprinse pentru a apăra și promova interesele cetățenilor europeni, precum și bunăstarea și securitatea acestora.

Seria de dezbateri „This is Europe” din cadrul Parlamentului European a fost demarată în 2022, la scurt timp după declanșarea războiului împotriva Ucrainei, în perioada 2022-2023 desfășurându-se 12 astfel de reuniuni cu lideri europeni, scopul fiind acela de a reafirma valorile europene și unitatea, de a consolida dezbaterea democratică pe teme de actualitate și de a genera o viziune consistentă privind viitorul proiectului european.

Citește și: Dolj: Pieton accidentat mortal în Beharca; Șoferul a fost prins la Filiași

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS