10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropa(VIDEO) Putin: Astăzi luptați pentru ceea ce au luptat bunicii noștri

(VIDEO) Putin: Astăzi luptați pentru ceea ce au luptat bunicii noștri

-

Parada dedicată Zilei Victoriei Rusiei sovietice asupra Germaniei naziste, în al Doilea Război Mondial, a început la Moscova. Vladimir Putin și-a început discursul mulțumind soldaților care luptă pe frontul din Ucraina:
„Voi luptați în Donbas pentru siguranța țării noastre, a Rusiei. Ziua Victoriei este sacră pentru noi, luptăm pentru copiii noștri, pentru poporul nostru.
Suntem vigilenți pentru a limita pierderile. Au încercat să ne amenințe într-un mod inacceptabil. Nu vom renunța niciodată la dragostea pentru patria mamă din respect față de înaintașii noștri. S-a iscat un sentiment de rusofobie în lume. Nu vom uita niciodată lecțiile din cel de-al doilea Război Mondial și ne vom aminti mereu de cei care s-au sacrificat.“

După minutul de reculegere, Putin și-a continuat discursul.

„Dragi tovarăși, moartea acestor oameni este o pierdere pentru noi. Autoritățile vor face totul ca să ajute acești oameni, aceste familii și în special copiii acestor militari. Am semnat un decret în acest sens astăzi. Le urez grabnică însănătoșire celor răniți. Dragi tovarăși, astăzi, aici, în Piața Roșie stau militari din multe regiuni ale țării, inclusiv cei care vin din zona Donbas, de pe câmpul de luptă. (…) Astăzi soldații noștri luptă apărându-se unul pe altul în fața gloanțelor cu propriile lor trupuri. Astăzi luptați pentru ceea ce au luptat bunicii noștri. Slavă forțelor noastre armate. Pentru Rusia. Pentru Victorie”, a mai spus Putin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS