14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaŞeful diplomaţiei franceze va vizita România

Şeful diplomaţiei franceze va vizita România

Ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian a anunţat miercuri că va vizita în viitorul apropiat România pentru a transmite un mesaj de solidaritate acestei ţări, în contextul în care Franţa caută alături de partenerii europeni şi SUA modalităţi pentru detensionarea crizei legate de Ucraina, informează Reuters

”Voi călători cu omoloaga mea germană (Annalena Baerbock) la Kiev în câteva zile şi apoi în România pentru a-i asigura pe colegii noştri români de solidaritatea noastră”, a spus şeful diplomaţiei de la Paris în faţa senatorilor francezi.

Demnitarul francez a adăugat că Franţa este solidară cu ţările est-europene care ar putea fi afectate în mod mai direct de actuala situaţie din Europa Orientală.

”Situaţia Ucrainei este foarte tensionată, dar luăm toate iniţiativele necesare pentru a declanşa un proces de detensionare”, a declarat Le Drian cu aceeaşi ocazie.

În ultimele luni, Rusia a concentrat zeci de mii de militari la frontiera sa cu Ucraina şi a făcut tot mai multe manevre militare, stârnind temeri privind o invazie.

România, stat membru al NATO şi al Uniunii Europene, are o frontieră de 600 de kilometri cu Ucraina şi se pregăteşte pentru un posibil flux de refugiaţi ucraineni în eventualitatea unei invazii ruse, notează Reuters.

NATO are o forţă multinaţională de până la 4.000 de militari în România. Parisul s-a oferit să trimită trupe suplimentare în această ţară dacă este necesar, adaugă sursa citată. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS