10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaDavid Sassoli, președintele Parlamentului European, a murit

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a murit

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a murit marți dimineață la ora 02:15, ora României, în Italia, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia.

În vârstă de 65 de ani, social-democratul David Sassoli era spitalizat cu pneumonie de peste două săptămâni, la Aviano, în nordul Italiei, potrivit cotidianului italian Corriere della Sera.

Decesul a survenit în urma unei „complicații grave” legate de sistemul imunitar.

La aflarea veștii, unii colegi din PE au transmis mesaje matinale de condoleanțe.

Jurnalist, prezentator TV și fost director adjunct al Tg1, David Sassoli a intrat în politică în 2009. Un deceniu mai târziu, în 2019, italianul a fost ales în postul de președinte al legislativului european.

După ce a contractat o pneumonie în septembrie anul trecut, Sassoli a petrecut mai bine de două luni de recuperare în ţara sa natală şi revenise recent la activitatea politică, când, la 26 decembrie, a fost din nou internat într-un spital italian pentru „complicaţii grave în urma unei disfuncţii a sistemului imunitar”.

În noiembrie, președintele Parlamentului European a anunțat că este nevoit să rămână în concediu medical. „Am avut febră foarte mare și am fost spitalizat la Strasbourg. M-am întors apoi în Italia, pentru a mă recupera, însă, din păcate, boala a revenit”, a spus Sassoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS