2.1 C
Craiova
duminică, 29 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Politica Europa Liderii europeni au aprobat un buget multianual pentru perioada 2021-2027

Liderii europeni au aprobat un buget multianual pentru perioada 2021-2027

După cinci zile de discuții aprinse, liderii statelor membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord privind bugetul multianual al blocului comunitar şi Fondul de relansare economică, după pandemia de coronavirus.

„Bună dimineaţa tuturor! Avem un acord. Am reuşit! Europa este puternică, Europa este unită!„, a declarat Charles Michel, preşedintele Consiliului European, la încheierea summitului Uniunii Europene.

Liderii ţărilor europene şi ai instituţiilor UE au aprobat un buget multianual pentru perioada 2021-2027 în valoare de 1.074 de miliarde de euro.

În ceea ce privește Fondulul UE de relansare economică post-pandemie, acesta va avea o valoare de 750 de miliarde de euro, format din subvenţii nerambursabile de 390 de miliarde de euro şi din credite de 360 de miliarde de euro.

„Am negociat patru zile şi nopţi lungi, peste 90 de ore, dar a meritat„, a declarat, la rândul său, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

„Președintele României, Klaus Iohannis, va susține o declarație de presă la finalul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei”, anunță Administrația Prezidențială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se...

ȘTIRI GdS

Ce amendă a primit o craioveancă după ce s-a...

S-a certat cu prietenul și a sunat la 112. Asta a făcut o craioveancă de 29 de ani. Femeia s-a răzgândit imediat, însă polițiștii au depistat-o și au amendat-o.

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi...

Premierul Ludovic Orban spune că pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi din nou amânate.

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19....

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus, internați în...

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus sunt internați în prezent în spitalele de profil din țară, informează GCS.

Ghinionul se ține scai! România a rămas fără Crina...

La ultimele teste pentru COVID-19, Crina Pintea, pivotul naționalei de handbal feminin și una dintre cele mai valoroase jucătoare tricolore, a fost...