12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaZiua a 6-a a haosului în transportul public din Franța

Ziua a 6-a a haosului în transportul public din Franța

-

Navetiştii și turiștii din Franţa s-au pregătit pentru o a şasea zi de haos în transportul public. În acest guvernul s-a pregătit să răspundă mâniei populare în legătură cu reforma pensiilor.

Transporturile publice sunt aproape inexistente, inclusiv în capitala Paris. Nemulțumite de reforma sistemului de pensii, sindicatele au programate, astăzi, noi marșuri de protest.

Guvernul lui Edouard Philippe vrea să elimine pensiile speciale, de care beneficiază inclusiv angajații din societăţile de transport public.

Regia Autonomă de Transport din Paris (RATP) a decis să prelungească protestul până mâine, potrivit France 24.

Transporturile din Franţa sunt perturbate încă de săptămâna trecută de grevele organizate în semn de protest faţă de reforma pensiilor propusă de Administraţia preşedintelui Emmanuel Macron.

Guvernul Édouard Philippe insistă pentru modificarea sistemului de pensionare, în pofida acestor mișcări sindicale

Proteste sunt și în școli și spitale. Săptămâna trecută – peste 800.000 de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta

De cealaltă parte, executivul francez este hotărât să pună în aplicare reforma pensiilor, aceasta fiind una dintre cele mai importante reforme dorite de președintele Emmanuel Macron și pentru care, în parte, a câștigat alegerile din 2017.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS