Acasă Politica Europa Vlad Filat a fost eliberat din penitenciar

Vlad Filat a fost eliberat din penitenciar

-

Fostul premier Vlad Filat a fost eliberat din detenție, a anunţat pentru TV8 de Oleg Pantea, purtătorul de cuvânt al Administrației de Stat al Penitenciarelor.
„Există o încheiere a instanței de judecată Chișinău în privința lui Vladimir Filat și noi suntem obligați să o punem în executare. Vlad Filat a fost eliberat”, a precizat Pantea pentru TV8.
Decizia de eliberare a lui Filat din arest a fost luată ieri la Judecătoria Ciocana, iar astăzi a fost emisă încheierea instanței.
În luna august, pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Vlad Filat a fost condamnat în 2016, de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, la 9 ani de închisoare. Ulterior, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Fostul premier a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cioloş: PLUS nu va mai face declaraţii politice

Preşedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a anunţat că membrii partidului nu vor mai face declaraţii politice şi vor intra într-un "armistiţiu...