24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaMarcel Ciolacu își începe vizita în SUA

Marcel Ciolacu își începe vizita în SUA

Premierul Marcel Ciolacu pleacă sâmbătă, pe 2 decembrie, într-o vizită de lucru în SUA – la Washington D.C. și New York. În delegație mai sunt Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, și Radu Oprea, ministrul Economiei, anunță Guvernul.

Prim-ministrul se va ântâlni în Statele Unite ale Americii cu reprezentanți ai comunității românești din zona Washington-Virginia-Maryland și cu înalți oficiali americani, printre care secretarul de stat american Antony Blinken, anunță Guvernul.

Marcel Ciolacu se va întâlni și cu reprezentanții ONU

De asemenea, șeful Executivului va avea întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin, și cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm. Un punct important al vizitei vor fi întrevederile cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite, și cu Dennis Frances, președintele Adunării Generale ONU, scrie Europa Liberă.

Programul vizitei include întrevederi cu reprezentanții conducerii Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților, Mike Rogers și Adam Smith, cu co-președinții Comitetului pentru relații externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin și James Risch, și cu co-președinții Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanților, Mike Turner și Elissa Slotkin.

„Voi discuta cu partenerii americani despre avansarea proiectelor economice comune, creșterea investițiilor americane în România și consolidarea sprijinului politic și de securitate. Avansarea proiectelor economice comune, creșterea investițiilor americane în România și consolidarea sprijinului politic și de securitate de care beneficiem din partea partenerilor noștri strategici sunt obiectivele vizitei în Statele Unite ale Americii”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Citește și:

Atac cu cuțitul și ciocanul la Paris. O persoană a murit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS