4 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaMircea Geoană: „Nu sunt indicii ca Federaţia Rusă să aibă vreo intenţie de a ataca un stat aliat”

Mircea Geoană: „Nu sunt indicii ca Federaţia Rusă să aibă vreo intenţie de a ataca un stat aliat”

Mircea Geoană consideră că nu sunt „indicii” că Rusia ar avea intenția de a ataca un stat membru NATO. Acesta consideră că este de înţeles îngrijorarea cetăţenilor români care locuiesc în apropierea frontierei dunărene cu Ucraina.

„Nu sunt indicii că Federaţia Rusă să aibă vreo intenţie de a ataca un stat aliat. Că este România, că este oricine altcineva. Şi acest lucru este dat de puterea şi de forţa alianţei noastre. Noi suntem primul element de descurajare (…). Evident, când asculţi la câteva sute de metri dincolo de casa ta, de locul tău de muncă zgomotul războiului, evident că îţi creează emoţie.

Eu înţeleg acest lucru. Dar nu există risc la adresa României. În sensul de a fi antrenaţi în acest conflict”, a declarat Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Geoană şi-a anunţat totodată intenţia de a vizita zonele din judeţul Tulcea aflate în proximitatea porturilor ucrainene atacate constant de drone ale Federaţiei Ruse.

„Ce ar fi fost dacă nu eram în NATO? Şi poate că ăsta ar fi un element de încredere suplimentară în faptul că aparţinem celei mai puternice alianţe din istoria umanităţii. Şi chiar intenţionez ca în perioada următoare să vizitez şi (…) Poate prezenţa mea şi mesajul meu o să fie un mesaj de linişte, de încredere şi de calm”, a spus Mircea Geoană, conform stirileprotv.ro.

Citeşte şi: Spargere la o casă de vacanță din Rânca. Prejudiciu de aproape 30.000 de euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS