11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalOlaf Scholz vine în vizită în România

Olaf Scholz vine în vizită în România

Olaf Scholz vine în vizită în România. Ambasada Germaniei informează, printr-un comunicat, că Olaf Scholz va sosi pe 3 aprilie pentru o vizită România.

Potrivit sursei citate, cancelarul va fi primit la București mai întâi de președintele României, Klaus Iohannis. Vor fi discutate teme bilaterale, precum şi subiecte de politică europeană, securitate și energie. După discuții este prevăzută o conferință de presă comună, conform G4Media.ro.

Cancelarul Scholz va fi primit cu onoruri militare

Apoi, cancelarul Scholz va fi primit cu onoruri militare de către prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă. După întrevederea acesta, cancelarul Scholz și președintele Iohannis se vor întâlni cu Maia Sandu, pentru o discuție comună. În cadrul acesteia se vor aborda aspecte cu privire la susținerea în continuare a Republicii Moldova. După întrevedere este prevăzută o conferință de presă comună.

Olaf Scholz se va întâlni și cu reprezentanți ai minorității germane din România

Cancelarul Scholz va purta un dialog și cu președintele Camerei Deputaților, Ion-Marcel Ciolacu. Apoi, cancelarul Scholz se va întâlni și cu reprezentanți ai minorității germane din România.

Ambasadorul Gebauer: „Vizita cancelarului federal Olaf Scholz subliniază importanţa semnificativă a relațiilor noastre bilaterale cu România, care sunt mai apropiate și mai de încredere ca niciodată.

Prin această vizită, transmitem împreună cu partenerii noștri români un semnal important al unităţii Europei, mai ales în aceste vremuri dificile ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Pe lângă o serie de teme bilaterale, discuțiile se vor axa pe sprijinul și solidaritatea cu Ucraina și cu Republica Moldova. Aș dori să mulțumesc României, partenerul și prietenul nostru apropiat, pentru sprijinul și disponibilitatea de a ajuta Ucraina și Republica Moldova.”

Citeşte şi: Doi tineri, acuzați că au violat o mireasă în noaptea nunţii după ce soţul s-a dus la culcare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS