14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaRegele Charles a decis cine va fi primul lider primit de el în vizită de stat

Regele Charles a decis cine va fi primul lider primit de el în vizită de stat

Regele Charles III se va întâlni cu preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa şi soţia sa, marţi, la Palatul Buckingham din Londra, aceasta urmând să fie primă vizită de stat primită de când a urcat pe tron.

Ultima vizită de stat în Marea Britanie a fost în iunie 2019, când Regina Elizabeth II i-a găzduit pe preşedintele SUA Donald Trump şi soţia sa Melania. Charles încă nu a anunţat unde va călători pentru prima sa vizită în străinătate. Dar prima sa invitaţie după ce a preluat tronul de la mama sa care a murit pe 8 septembrie, a fost pentru preşedintele sud-african.

Cum s-ar derula întâlnirea lui Cyril Ramaphosa cu regele Charles

Această întâlnire diplomatică vine într-un context delicat în Africa de Sud pentru Cyril Ramaphosa. Christopher Vandome, cercetător la Institutul de Afaceri Internaţionale Chatham House din Londra, spune că „folosirea tonului potrivit va fi crucială”. Londra, o fostă putere colonială în Africa de Sud, va trebui să evite să ţină prelegeri despre votul Pretoriei la ONU cu privire la Ucraina, deoarece sud-africanii încă „diferă” lipsa sprijinului occidental în timpul crizei Covid.

Ultima vizită a lui Cyril Ramaphosa la Londra a fost la înmormântarea Elizabeth II la Westminster Abbey, în septembrie. Cyril Ramaphosa urmează să sosească luni, înaintea banchetului de stat de la Palatul Buckingham. Charles şi Regina Consoartă Camilla îi vor întâmpina pe Cyril Ramaphosa şi pe Prima Doamnă Tshepo Motsepe. Vor avea loc și întâlniri și cu alţi membri ai familiei regale, inclusiv cu moştenitorul tronului, prinţul William şi soţia sa Kate.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS