12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalBiden, pregătit pentru un test nuclear al Coreei de Nord. Ce îi transmite liderului de la Phenian

Biden, pregătit pentru un test nuclear al Coreei de Nord. Ce îi transmite liderului de la Phenian

Președintele american Joe Biden a declarat duminică, la Seul, că este „pregătit” pentru un eventual test nuclear al Coreei de Nord, dar și-a reafirmat deschiderea pentru dialog printr-un mesaj deosebit adresat lui Kim Jong Un, transmite AFP.

El a spus că nu este „îngrijorat” de un posibil test nuclear și că „suntem pregătiți pentru orice ar putea face Coreea de Nord”.-

Întrebat de un jurnalist dacă are un mesaj pentru liderul nord-coreean Kim Jong Un, președintele a răspuns laconic: „Bună ziua. Punct și de la capăt.”

Acesta a fost un mod de a arăta clar că Washingtonul rămâne deschis dialogului cu Coreea de Nord, chiar și în absența unei deschideri similare dinpre Phenian.

Discuțiile cu Phenianul se află în impas de la un summit eșuat în 2019 între Kim și președintele american de atunci, Donald Trump.

Biden a părăsit Coreea de Sud duminică după-amiază devreme pentru Japonia, un alt aliat important al SUA în regiune și a doua oprire din primul său turneu asiatic în calitate de președinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS